Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Мъжки Анцузи
Вторник, 24 Март 2015 18:43

3 нови научни открития

Написана от

Вечното търсене на тайната за дълголетие не е само тема, която вълнува настоящето. Хора от древността и от всички краища по света търсели години наред разковничето. Въпреки това едни си отивали, а други и идвали и днес все още никой не е напълно на ясно каква е магията около вечната младост.

При все тези неща, наука и медицина не спират да се домогват до най-различни факти. Ето и една част от тях:

10 минути ходене на ден увеличават с 2 години живота – хората, които са физически активни и ходят по около час на ден, изкачват стълби, карат колело, живеят 4,5 пъти повече от своите набори, които са по-мързеливи в това отношение. До това заключение достигнали американски изследователи, които твърдят, че само 10 минути ходене на ден пеша равни на 75 минути седмично ще увеличат с 2 години живота на онези, които го практикуват.

Силата на мисълта може да вдигне парализирани – учени от Калифорния, създадоха първата в света протеза, която работи със силата на мисълта. Изследванията били направени на здрави хора, но резултатът от тях бил поразяващ. Оказало се, че новото изобретение ще помага на парализираните хора отново да се изправят на крака.

Силата на музиката намалява болката – с 15% по-малко болка изпитват пациенти, които слушат класическа музика. Учени от университета в Кентъки, САЩ установили, че пациентите намаляват времето на престоя си, чрез по-бързо възстановяване с 18%, в резултат от слушане на музика. Когато е извършена хирургическа интервенция под акомпаниране от класически композитор, вероятността от следоперативни усложнения намалявала значително и с до 24%.

Допълнително