Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Мъжки Анцузи
Вторник, 04 Април 2017 10:45

Как да превърнем помощта на детето у дома в забавление

Написана от

Определено всеки етап от детството си има своите приятни моменти, но наред с тях всеки родител се изправя пред куп проблеми около възпитанието. Както е казал народа: „Големи деца големи проблеми, малки деца малки разходи“.

Уви, така е, но няма да повярвате докато сами не се сблъскате с подобно нещо. Как да научим детето да помага в домакинстването и от коя година трябва да започнем да го учим на това и онова.

Научи за тези еко фирми:

FORI.EU – почистване с извозване на апартамент, жилище, къща;

SMETISHTE.COM – сметище за извозване на строителни отпадъци;

ХАМАЛ.BG – хамали за извозване на стари мебели.

Според специалистите, колкото по-рано настъпи този период, толкова по лесно ще е на родителя, когато детето навлезе в пубертета. Сред обичайните ежедневни занимания като донасяне на вещи и предмети, помагане при сервиране на масата и миене на чиниите след хранен, оправяне на леглото, подреждане на детската стая трябва да са част от рутината, към която всеки родител трябва да под учи малчугана си от 6-7 годинка. Преди да е тръгнало на училище детето трябва да има както хигиенни навици, така и да се чувства солидарно към домакинските задължения и да носи отговорности.

Сред последните се нарежда и разпределението на задълженията у дома. Така например, ако татко носи вечерята, мама приготвя гозбите, то детето може да измие чиниите или да нареди приборите на масата. Всеки член на дома, е добре да си има задължения и отговорности.

В случай, че детето не се чувства отговорно да помага у дома, поговорете с него и му обяснете тези неща. Никой не е длъжен да е „слуга“ или „роб“ на останалите.

Колкото по-рано научите детето да взема учстие в домакинските работи, толкова по-лесно ще е на вас в бъдеще, когато то расте, а и на самият малчуган. Момичетата се изправят пред много повече отговорности, когато напуснат семейното гнездо, затова уроците, които ще предадете на вашата дъщеря могат да са от полза за оцеляването й, когато сама се изправи пред живота. За момчетата нещата са малко по-деликатни и ако преди Родната казарма ги е учела на морал, етика и навици, то днес нещата са далеч по-различни. Във всеки случаи вие сте тези, които трябва да поставят основата не само във възпитание, но и в справяне с домакинстването у подрастващите.

Допълнително