Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Мъжки Анцузи
Четвъртък, 02 Май 2019 09:11

Универсална мултимедия за кола

Написана от


Музиката е навсякъде около нас. Тя е наш партньор навсякъде където отиваме. Неизменна част от интериора на автомобилите ни са плеърите за кола. С технологичното развитие те също са се изменили с времето и сега има всевъзможни по-съвременни, по-функционални и различни варианти, които ни се предлагат. Плеърите за кола могат да бъдат няколко вида: мултимедия за кола, обикновен аудио плеър и аудио плеър с дисплей. Ще разкажем по-подробно за всеки един от тези варианти. Най-функционалния вариант достъпен на пазара са мултимедите за кола. Тяхната същност се състои във възпроизвеждане на аудио и видео файлове, изображения, също така и достъп до много функции, които зависят от модела. Тези системи се различават по вид.

https://bgauto.eu/oem-multimedii

Мултимедиите са две основни групи, те се различават по тяхното предназначение: специализирани и универсални мултимедии за кола. Специализирани модели са с различна форма и дизайн, предназначени специално за таблото на конкректния модел на автомобила, за който са предназначени. Те пасват напълно на таблото без да има необходимост инсталационни техники или допълнителни промени. Универсалните мултимедии са характерни със стандартен размер и форма, и пасват без допълнителни корекции на някои автомобили. Интересното при тези мултимедии е, че те не съвпадат като дизайн и визия с оригиналните плеъри на колата, но пък притежават много опции и са по-функционални.
Те се различават и по типа медия. Те биват два вида: единичен и двоен дин. Единичния дин е стандартен аудио плеър с дисплей, излизащ от него или който се поставя допълнително. По този начин разполагате с устройство с широка функционалност. Единичния е удобен вариант за автомобили, които не разполагат с гнездо за двоен дин. Размерите на двойния дин по европейски стандарт са 178 на 100мм. Вариантите се различават и по техните функции. Базовият модел предлага възпроизвеждане на видео и аудио, радио и изображения. Има и по-функционални устройства, които предлагат GPS навигация, Wi-Fi и Bluetooth. На автомобили с нестандартни размери на таблото могат да бъдат монтирани мултимедии със специални панели. Това е по-бюджетния вариант за по-съвременна техника.

Допълнително