Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Мъжки Анцузи
Събота, 14 Март 2015 17:36

Спортът на големите Избрана

Написана от

Ако допреди десетилетия спортът се приемаше, по-скоро като добър начин да представиш своята страна или нация, сега вече съвсем не така. Политиката властваше по време на големите спортни форуми, като началото на подобни демонстрации на сила от страна на диктаторите, започна още през 30-те години на 20 в.

Сега спортът не е политически обременен, като има все още някои нации, които хвърлят всички свои сили, за да покажат своето отхвърляне на политическото статукво, властващо в световен мащаб. Такива държави са Северна Корея и Иран например.

Спортът, обаче премина в други измерения. Докато, близо 50 години, политиката беше определен катализатор на спортни успехи от определени държави по света, сега на власт са парите. Шумът на парите определя целите, поставени пред спортистите. Парите са и основен фактор за избирането или неизбирането на определени държави за домакини на големи спортни форуми.

В последното десетилетия стана доста модерна темата за корупция и нагласени резултати, като се започне боксови срещи, тенис и баскетболни мачове, та се стигне до един от най-популярните спортове по света – футболът. Въпреки всичко, хората се чувстват, по скоро като отегчените куклени зрители на „Мъпет шоу”, които недоволстват от качествата на представленията в него, но въпреки това, винаги са на първия ред в импровизирания театър.

По същия начин, въпреки изумителните суми, които получават спортистите, както и „черното тото”, което изглежда господства над някои спортни дисциплини, обикновените зрители продължават да пълнят залите, за да станат свидетели на най-големите първенства. Очарованието, което носи спортният празник, без значение на град или държава, е обещание за едно по-добро бъдеще. Въпреки, че спортът вече е повече професия, отколкото призвание, хората ще продължат да пълнят големите спортни форуми, жадни за „хляб и зрелище”.

Това, което ни остава е да следваме примера на големите спортисти, бил той и един доста добър сценарий. Нали всички „актьори сме в спектакъл” …

Допълнително