Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Мъжки Анцузи
Четвъртък, 21 Януари 2016 14:19

Как да осъществим по-здравословен начин на живот с храна от ресторант

Написана от

Думите имат власт, особено когато става въпрос за текстовете в менюто. В действителност, някои изследвания показват, че думите, използвани за описание на елемент на менюто могат да увеличат продажбите си с около 27%.

Децата, например, са много по-склонни да поръчат салата от Моркови, ако тя е направена с подобаваща визия, отколкото обикновена салата от настъргани моркови. За възрастните е характерно, че са по-склонни да изберат филе от риба вместо храна, която на пръв поглед не им говори нищо с визията си. Нищо чудно тогава, че съвременните менюта са пълни с такива сложни и прозаични описания с контрастиращи силно прозаични имената за нискокалорични храни и по-малко наситени с емоции за нездравословна храна. Сравнете "чийзбургер" с „филе". Самото название чийзбургер, пред филе и морски дарове изглежда по-привлекателно.

Същото се смята, когато става дума за именуване на по-здравословни храни. Ресторантите трябва да приемат сигнали от това, което работи в областта на продажбите на висококалорични продукти. Ето, защо собствениците на ресторанти не трябва да губят най-добрите си прилагателни поставяйки ги само на по-лошата и нездравословна храна.

Увеличението и възприемането на стойността

Ресторантите вече използват редица хакове, за да ви накара да мислите за храната, което е по-евтино да поръчате, отколкото в момента. Например, те могат да изброят предястие, без да използвате символ "$", за да омаловажат цената на елемента. A меню може да залитне при изравняването на цените, така да намерите най-евтиният елемент си става мисия непосилна. Един ресторант може да се докаже най-високия списък с елементи в ъглите на менюто, където най-вероятно клиентите ще забележат най-скъпите специалитети. Всичко това се прави с идеята да се максимизира печалбата.

Според някои специалисти по-здравословните храни имат тенденция да бъдат по-лесно приготвени с по-малка печалба от повече калорични възможности. Така например Салата Цезар може да бъде на цена същата като чийзбургер, но стойността на продуктите, които участват в нея, струва по-малко, за да се направи. Запазването на цената на тези елементи ниска подчертава тяхната достъпност. Това може да стане като се наблегне на изгодната й цена с големи букви в ъглите на менюто, което от своя страна да помогне на ресторантите да са по-рентабилни, като същевременно насърчава клиентите да се хранят здравословно.

За да се привлекат още клиенти към даден ресторант, специалистите съветват още всеки ресторантьор да обмисли предлагането на половин размер порции на предястия за 70% от цената. Смята се, че най-голямо влияние върху реализирането на печалба и здравето на клиентите може да се направи с помощта на умен подход в съчетание на типография, смели цветове, завладяващо описание на менюто и интелигентни техники за оформление.

Още в тази категория: « Мебели в Пловдив Видове матраци »

Допълнително