Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Мъжки Анцузи
Вторник, 17 Март 2015 14:00

Физическата активност само спорт ли е

Написана от

Под физическа активност не трябва да се разбира единствено фитнес или вдигане на тежести. Разходите за скъпо струващи уреди и всичко за дома са неправилно разбрана теория за правилният и здравословен начин на живот.

Под физическа активност специалистите посочват всяко действие, което кара сърцето да бие по-ускорено – играта с децата, бавното ходене, разходки в парка, ежедневни домакински задачи, в това число чистене с рахосмукачка и проготвяне на обяд.

Физическата има множество положителни ефекти и спомага за редица заболявания, борейки се успешно с тях.

Физическата активност може да се приема и за спорт от някои хора, но това е погрешно. Реално тя е всяко движение, чиято продължителност е поне 30 минути, а изборът на оздравителен спорт се преценява от лекар. За физически полезни действия могат да се вземат и някои спортни занимания като плуване, танци, колоездене, тичане, гимнастика, акваробика и някои групови спортове като баскетбол.

Излежаването пред телевизора или седенето пред компютъра са нездравословни и трябва да се избягват, както от хората страдащи от някакви заболявания, така и от здравите с потенциално генетична предразположеност. Често усложнение, което се появява в резултат на претоварване е хипогликемията. Такава крие риск за страдащите от диабет.

От изключително значение е всяка физическа дейност и активност да бъде съгласувана с лекар или инструктор по даден спорт, независимо от това дали е с нисък или висок интензитет.

Повече за ползите и много добро съотношение цена-качество във всеки аспект на живота и дома, научете сега.

Допълнително