Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Мъжки Анцузи
water_spirit

water_spirit

Установяването на основните проблеми, свързани с дисхармония в автомобилната система не е лесна задача, особено, когато са намирате по време на пътуване. За подобна профилактика са необходими, както съответните технически знания и умения, така и определени атрибути, от рода на качествени аксесоари и инструменти. Изборът им, далеч не е толкова лесен, предвид голямото предлагане на автомобилни елементи, в оторизираните магазини за авточасти. Икономическата криза подейства, като панацея, за повечето автомобилни производители, за които беше характерно, преди всичко количеството, но не и качеството на продукцията им.

Така се стигна до лансирането на нови модели превозни средства, чиито функции са далеч, по-приемливи и интригуващи, отколкото на техните предшественици, от преди няколко години. Новите модели коли са доста по-икономични и практични, но не това е техният коз, за да привличат повече клиенти. Сигурността на автомобилите е нещо, колкото и тривиално, толкова и задължително в наше време, когато темата за т.нар. „война по пътищата”, става все по належаща и наболяла.

Всеки човек се стреми към определена сигурност и комфорт в своя живот, а когато това се отнася до превозните средства, решаването на този проблем е задължителен, за да се избегнат евентуални неприятни инциденти, когато колите се намират в движение. Въпреки, редица и почти пълни гаранции, които определят автомобилните производители за своите машини, една от основните дейности, с които се характеризира всяко удобство и добросъвестно притежаване на превозно средство е поддръжката им. Тя трябва да бъде всеобхватна и постоянна, без значение от конкретните поводи или време, заради които се извършва. В този смисъл, основна роля играят съответните магазини за авточасти, подпомагащи шофьорите в тази, нелека задача. Там се предлагат, почти всички основни автомобилни елементи, гарантиращи ефективността на профилактиката и диагностиката на превозните средства. Освен, важните продукти, като гърнета, волани фланци и др., в търговските обекти се продават и по-специфични артикули, от рода на закачалка за багаж, рамо Г-образно ½ и т.н.

Поддръжката на автомобила заема важно място, както в бита и рутината на опитните шофьори, така и в представянето на отделните превозни средства на пътя. Колкото и да пренебрегват, някои шофьори, поддръжката и нейния ефект, върху сигурността и комфорта на колите, тя е неотменима част от притежаването на всяка машина и гаранция за нейната функционалност. Представянето на автомобилите зависи, както от отделните техни характеристики, така и от грижата, която трябва да бъде постоянна и всестранна.

При поддържането на превозните средства, голяма роля играе и наличието на съответните инструменти и аксесоари, необходими за успешното извършване на всяка профилактика или диагностика на колите. В магазините за авточасти, шофьорите могат да намерят, не само най-необходимите елементи на автомобилната система, като всички видове авточасти за ALFA ROMEO 33 от 1983 до 1990 или всички видове авточасти за BMW X6 (E71) (E72) от 2008, но и доста по-характерни и специфични артикули, гарантиращи справянето с всеки автомобилен елемент.

За разлика от предишни години, когато авточастите, предлагани в търговските обекти, бяха доста съмнителни, по качество и произход, сега артикулите са доста по-надеждни и стойностни. Голям принос за това има и отминаващата икономическа криза, която регулира отделните прояви на нелоялна търговия, чиито неблагоприятни ефекти изпитаха, най-вече самите потребители. Съвременните фирми-производители на машини и свързаните с тях части, залагат, преди всичко на качеството и доброто съотношение, между цена и ефективност, за да задоволят и най-претенциозните клиенти. Добрата новина, за всички, които не са свързани, толкова тясно с автомобилизма е наличието на определени продукти, в магазините за авточасти, които имат доста широко предназначение, като лопати, бидони, запалки, батерии и др. Те могат да се използват в ежедневните битови задължения, като затварят един своеобразен кръг от приоритети, който започва с грижата за автомобила и неговата ефективност. Тя, от своя страна, преминава през битовите нужди, за да се върне отново при автомобилите, като по този начин превръща магазините за авточасти в многофункционални търговски центрове.

Сряда, 19 Август 2015 13:52

Икономичност и практичност

Автомобилите са задължителен елемент от съвременния бит и начин на живот. Те са артефакти на икономическото и промишлено съзряване на обществото, датиращи от началото на миналия век, които устремено са вперили поглед в бъдещето. Промените, наложени от актуалната политическа и финансова доктрина, до голяма степен, определят и внедряването на нови, по-специфични характеристики в новите модели автомобили. Те се превърнаха в по-практични, удобни и по-достъпен метод … за осмисляне на свободното време.

Никога, преди това, автомобилите на са били толкова ефективни, в задоволяване нуждите на клиентите, за повече технологичност, съчетана с щипка практичност в своите вени, както в наши дни. От това, най-големите печеливши, се оказват самите шофьори и потребители на коли, които могат да избират, както съобразно своите финансови възможности, така и по отношение на актуалните нужди, които трябва да задоволи едно превозно средство.

Съвременните автомобилни производители наситиха своите нови модели коли, с достатъчно технологични решения и удобства, за да ги превърнат, в повече от забавни и полезни машини. Не само новите устройства, на които се радват обикновените потребители, придобиват своето значение, в техния своеобразен бит и фолклор, но и повишаването на съответната сигурност на пътя, което е особено важно, предвид настоящите проблеми, свързани с т.нар. „война” по пътищата.

За повечето автомобилисти, значението на комфорта и безопасността на съответните превозни средства е неделима част от притежаването и купуването на инструменти и аксесоари за тях. В последните няколко години, доста магазини отвориха своите врати за всички, които определят грижата за автомобила, като една от най-важните предпоставки, за неговото представяне на пътя. В тях могат да се купят доста, при това различни по своята функция и характеристики, модели авточасти, започващи от основните за всяко превозно средство – газови уредби и поддържащите им елементи, като сонда FERONI 200мм.-30°C, клапан за газ LOVATO, за да се стигне, до по-обособени и типични, по-скоро за битовите нужди артикули, от рода на четки, кофи и др.

Пътуването с автомобил е толкова завладяващо и неподлежащо на съмнение, със своята практичност и всеобхватност, че едва ли си задаваме въпроси, свързани с ефективността на машината, докато сме на път. Това, донякъде е продиктувано от фатализма, който повечето шофьори не смеят да си признаят. Но, сигурността и комфортът на всяко превозно средство е еднопосочен път, който зависи от грижите и вниманието, който всеки собственик на превозно средство е длъжен да осигури на своето превозно средство. За да не позволяваме на това еднопосочно пътуване да завърши, преди да сме достигнали своята дестинация, е необходимо да положим необходимите усилия, които ще ни гарантират безопасността и удобството, от които се нуждаем.

В тази насока, неоценима помощ на самите шофьори им оказват други автомобилисти, притежаващи нужните знания и умения в областта на поддръжката на превозни средства, позволяващи им да бъдат ментори в съответните грижи. Всеки би могъл да притежава определени познания в съответната област, като подобно на други сфери и при автомобилизма, постоянството и своевременната грижа предполага натрупването на качествени изменения, в настройката и нагласата, свързани с конкретното превозно средство.

Освен добри помощници в поддръжката на колите, шофьорите могат да бъдат и добри съветници, по отношение на купуването на различни и необходими инструменти и аксесоари, нужни за тази цел. Днес, определено не е трудно да се открият различни варианти на авточасти, предлагани в съответните магазини. Изборът им, обаче е затруднен, заради наличието на много, при това подобни продукти, имащи сходно или близко, по своята характеристика, предназначение. Затова, не само информацията в Интернет, но опитът на някои шофьори с определени инструменти и авточасти би дал по-ясна представа за характеристиките на продуктите. Така, изборът на накрайник рибе М4, бързи връзки за зареждане на автоклиматици и др., не би предизвикал объркване, когато изпитвате необходимост да купите определен аксесоар, необходим за поддръжката на автомобила.

За любители на комфорта и сигурността

Едва ли има по-значими машини в живота на хората от автомобилите. Те са едновременно причина за удовлетворение с удобството си, но и поводи за тревога, когато са несигурни на пътя. Несигурността на превозните средства се дължи, до голяма степен, на недобрата им поддръжка и нехайното отношение на техните собственици към задължителните грижи за всяка автомобилна част. Шофьорите, нерядко, биват „съдени” от своите съседи или познати за липсата на внимание или поддръжка на превозните средства. В очите на обикновените хора, които не са пристрастни, по отношение на манията, наречена автомобилизъм, видът на всяко превозно средство отговаря и на неговото състояние. А, това определя и по-голямото внимание, което всеки едни шофьор трябва да отдели на своя автомобил, за да не бъдат подценявани неговите качества.

Поддръжката на всяко едно превозно средство се извършва, съгласно възможностите на шофьорите. Те са хората, които определят правилата в тази дейност. Тяхното отношение към собствените коли, определя и сигурността, която имат превозните средства, по време на пътуванията. За да се превърне шофирането в удоволствие, при което нищо не може да смути плавното движение на волана, а основната грижа е как да се напълни автомобилното барче в купето, е необходим сериозен подход към всяка евентуална нужда на колата.

За някои шофьори, които подхождат по-високомерно и нехайно към своите задължения, грижата за автомобила се заключава в поставянето на охранителни системи и аксесоари, като автоалармавтоаларма и камери. По този начин те си осигуряват, известна зона на комфорта, без да обърнат внимание, не толкова на сигурността на автомобила, колкото на своята безопасност. А, това рано или късно, ще се „отплати” на собствениците, които ще осъзнаят своите грешки, когато трябва да поемат по пътя на неизвестността, наречена проблем с автомобила. Автомобилът съчетава комфорт и сигурност, за които обаче, трябва да се потрудим, за да им се насладим, когато настане време да поемем поредното пътуване.

Когато си купуват нова кола, много хора, едва ли си правят сметка за необходимите действия, които трябва да предприемат за нейната поддръжка. Поддръжката на автомобила никога не е била толкова наложителна, колкото в наши дни. Преди години, за да се поддържа автомобил в оптимална форма се разчиташе, преди всичко на сервизите и различните работилници, в които моторните превозни средства се преглеждаха и се диагностицираха евентуални проблеми в тяхното функциониране.

В наши дни, обаче, нуждата от по-цялостна поддръжка се налага, преди всичко от наличието на т.нар. „война по пътищата”. Причини за нейната поява могат да се намерят, преди всичко в недоброто и немарливо отношение на автомобилистите към техните превозни средства. Поддръжката на едно моторно превозно средство, започва още с купуването на машината и завършва с нейното, евентуално, предаване на базите за скрап или продажба.

Поддръжката на превозните средства е съвкупност от няколко фактора, които са определящи за по-доброто функционално състояние на автомобилите. На първо място, техническите прегледи, които са задължителни за всички леки коли, могат да подобрят тяхната дейност, но, това може да стане, единствено по време на техния престой в сервизните помещения.

От друга страна, самите шофьори, имат възможността и са длъжни, да преглеждат редовно отделните автомобилни елементи и части. Дори и да не сте запознати с техниката и механиката, с времето вашите умения ще се подобряват. Много хора обичат да казват, че с полагането на шофьорския изпит са станали по-отговорни, по-дисциплинирани и … технически грамотни. В услуга на автомобилистите в тяхната поддръжка влизат различни инструменти, като измервателни уреди, динамометрични ключове и много разновидности на гедорета. Със призванието да шофираш се повишава вниманието, обръщано на по-малките детайли от устройството на автомобила. Повечето шофьори знаят, че няма маловажни детайли, когато става въпрос за поддръжката на автомобила, особено, ако тяхната работа се е влошила, поради редица причини.

Понеделник, 06 Април 2015 13:48

В името на спорта

Слушали сме за времена, когато спортът не е бил просто игра или бизнес. Времена, когато модерните гладиатори са извоювали правото да носят титлите и медалите, с цената на много усилия и майсторство. В тези години и публиката е предвкусвала опиянението от големите мачове и шампионати. Всеки терен се е превръщал в своеобразно бойно поле, където мъжеството и силата на волята са определяли новите герои на деня.

В такива случаи не са били определящи атмосферните или конкретните технически характеристики, както на големите, така и на по-малките спортни съоръжения. Зрителите са се чувствали еднакво комфортно, дори и без съвременните достижения на техниката осигуряващи уют. Спортните зали, доколкото ги е имало, не са притежавали климатик Daikin 100, а въздуха в тях не се нажежавал от спортната треска, характерна за тези времена.

Сега нещата са доста по-ясни и конкретни. Спортът е бизнес, който печели, въпреки отлива на зрители от стадионите и залите. Хората приемат всяко състезание, по-скоро като едно ново спортно реалити, в което сякаш победителите са известни. Съвременните условия на живот, като например наличието на климатик Fujitsu ASYG14LUCA/AOYG14LUC вкъщи, както и широкия достъп до модерните начини за информация, водят до своеобразно насищане на зрителите. „Хлябът и зрелището” обикновено свършват пред телевизора.

А някога спортът е бил религия, която вече е доста принизена в съвременния атеистичен свят.

Събота, 21 Март 2015 13:52

Спорт по американски

Дори и децата знаят, че един спортист, колкото и добър да е, в крайна сметка бива привлечен от американския модел на тренировки и спортен мениджмънт. И, ако допреди време това се отнасяше, преди всичко за лекоатлетите от Африка и донякъде – от Латинска Америка, сега нещата се променят в подобна насока, но с други действащи лица.

Като оставим настрана типично американските любими спортове, като хокей на лед и баскетбол, чиито лиги отвъд океана събират най-добрите звезди от цял свят, сега идва ред и на такива спортове, като футбол и автомобилизъм. Предимството на американската спортна система привлича все повече звезди от света, които не само тренират на американския континент, но и предпочитат да се състезават в регионалните местни турнири.

Отдавна изтърканият девиз „масов спорт – здрава нация” е определяща за възпитанието, което получават, дори и най-малките деца. Създаването на редица спортни бази и мероприятия дава голям тласък на развитието на спорта в тази страна, дори и на любителско ниво сред младите хора.

Въпреки своята голяма популярност по целия свят, американските спортни отбори не притежават големи ресурси за привличането на млади спортисти. По-точно това е регламентирано в законите за спорта, в които е определен таван на заплатите, плащани в НБА или НХЛ например. Доскоро това се оказваше главната пречка за нахлуването на големите европейски звезди в американския спорт. Сега обаче, децата, а и всички по-възрастни фенове се наслаждават на изпълненията на големите спортисти. Америка печели симпатиите на по-младите състезатели, не само със своята екстровертност по отношение на живота, но и със своята развита спортна и медицинска инфраструктура.

Неслучайно американските спортисти печелят най-много медали в големите международни състезания. Преди години това беше въпрос, по-скоро на политика, но сега тази политика е насочена навътре – към учениците и децата. Така се изграждат и големите състезатели на една нация, които се учат, както от своите известни колеги, но преди всичко са възпитани в спортни традиции.

Събота, 14 Март 2015 17:36

Спортът на големите

Ако допреди десетилетия спортът се приемаше, по-скоро като добър начин да представиш своята страна или нация, сега вече съвсем не така. Политиката властваше по време на големите спортни форуми, като началото на подобни демонстрации на сила от страна на диктаторите, започна още през 30-те години на 20 в.

Сега спортът не е политически обременен, като има все още някои нации, които хвърлят всички свои сили, за да покажат своето отхвърляне на политическото статукво, властващо в световен мащаб. Такива държави са Северна Корея и Иран например.

Спортът, обаче премина в други измерения. Докато, близо 50 години, политиката беше определен катализатор на спортни успехи от определени държави по света, сега на власт са парите. Шумът на парите определя целите, поставени пред спортистите. Парите са и основен фактор за избирането или неизбирането на определени държави за домакини на големи спортни форуми.

Милиони хора по света са запленени от играта с топка, създадена преди повече от 100 години в Англия. Футболът отдавна е надминал и най-смелите очаквания на своите последователи. В негово име са били провъзгласявани или прекратявани войни. Футболът е като начин на живот за много хора по света. Той си остава най-уникалният и бърз начин за комуникация и отъждествяване в световен мащаб.

Няма човек по света, който да остава равнодушен към големите футболни турнири. Някои от хората си взимат почивни дни, за да могат на спокойствие да наблюдават своите любими отбори. Останалата част от човечеството се възмущава от „безсмислието” на тази игра. Отдавна футболът не е само опиянение за всички слоеве на обществото. Той е преди всичко добре организиран бизнес, като на печалбите му могат да завидят, дори и най-добрите икономически експерти.

Все пак, хората си спомнят с умиление за романтичните времена на футболната игра, когато запалянковците тръгваха на мач, с надеждата да видят поредния спектакъл. Днес, сякаш парите опорочиха футбола и много хора не могат да възприемат колосалните суми, които се плащат за играчи или за обикновен билет от Шампионката лига, например.

Допълнително